Protest poljoprivednika u Grčkoj Foto: EPA-EFE/ARIS MARTAKOS

Nezadovoljni poljoprivrednici iz cele Grčke krenuli su danas prema Atini po strogo organizovanom planu usaglašenom sa policijom.

Precizno je utvrđena trasa kretanja poljoprivredne mehanizacije kroz centralne kvartove Atine u nastojanju da se ograniče neprijatnosti za građane, međutim mnoge saobraćajnice u centru grada biće povremeno zatvarane tokom prolaska poljoprivrednih vozila iz bezbednosnih razloga, prenosi portal Katimerini.

Protest poljoprivednika u Grčkoj Foto: EPA-EFE/PANAGIOTIS PRAGIANNIS

Procenjuje se da će povorka poljoprivrednih vozila stići na Trg Sintagma posle 17.30 po lokalnom vremenu, a nakon toga uslediće obraćanja zvaničnih predstavnika poljoprivrednika uz planirano predstavljanje zvanične rezolucije.

Protest poljoprivednika u Grčkoj Foto: EPA-EFE/PANAGIOTIS PRAGIANNIS

„Ovde smo da saslušamo njihove zahteve“, naglasio je Pavlos Marinakis predstavnik grčke vlade dodajući da su „mogućnosti iscrpljene i da nema osnova za preterana očekivanja“.

Pročitajte još...

Procenjuje se da će miting biti završen večeras oko 22 časova po lokalnom vremenu, ali će poljoprivredna mehanizacija, iz bezbednosnih razloga ostati parkirana na Trgu Sintagma preko noći i krenuti iz Atine u sredu ujutro.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar