Aleksa Bečić Foto: Mediabiro

Protest Demokratske Crne Gore održan je večeras preko puta Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici protiv, kako kažu, prekrajanja izborne volje građana. Protest se održava pod sloganom “Ustani, odbrani, pobedi”.

Krsto Radović iz Demokata, koji je nedavno podneo ostavku sa mesta predsednika Skupštine opštine Budva, kazao je da “sa DPS-om nema saradnje”.

“Neverovatno je ovo što se dešava posle svega što smo prošli. Pre tri meseca smo rekli što će se desiti. Ova vlada koja se sada planira je vlada DPS-a. Oni koji žele da je podrže, neka im ne pada na pamet da zakazuju bilo kakve sednice. Neka se sete kako su prošli oni koji su zakazivali sednice po livadama, hotelima…”, rekao je Radović.

Lider Demokrata, Aleksa Bečić rekao je da su tu da “služe narodu, sa njima da se bore i izbore slobodu” i naglasio da “sve što nastane na prevari i obmani, osuđeno je na propast”.

“Zamislite na šta bi ličila ta vlada u kojoj bi partije, koje je čine, imale nekoliko puta više ministara nego poslanika, što je presedan u Evropi i svetu. Vlada u kojoj bi izvan vlade bilo 95 posto Crne Gore što bi bio put u destabilizaciju”, rekao je Bečić.

Pozvao je da “ovo ponižavanje, agoniju i krizu” reše odlukom Skupštine o vanrednim parlamentarnim izborima 5. juna, kada će biti lokalni izbori u Podgorici i drugim opštinama.

“Ajmo 5. juna na izbore. Ajmo da se izmerimo pred narodom, ajmo na sudu naroda”, dodao je lider Demokrata.

***

BONUS VIDEO: Žarko Korać i Đorđe Vukadinović: Crnu Goru čeka period nestabilnih i slabih vlada

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar