Dritan Abazović
Dritan Abazović Foto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

Sastanak predstavnika Građanskog pokreta URA i opozicije o formiranju manjinske vlade završen je nakon skoro četiri sata. Mandatar za sastav nove vlade Dritan Abazović izjavio je da proces formiranja manjinske vlade ide prema finišu, te da je on svoj deo posla skoro završio.

“Zadovoljan sam današnjim sastankom. Ide se prema finišu. Mandatar je svoj deo posla skoro završio. Manjinske partije, koalicija Crno na bijelo i Socijalistička narodna partije je ono što bi trenutno trebalo da čini vladu. Mandatar je blizu da zaokruži priču, a da li je dovoljno za podršku u parlamentu videćemo”, rekao je Abazović novinarima, nakon današnjeg višečasovnog sastanka predstavnika Građanskog pokreta URA i parlamentarne opozicije kome je prisustvovao i predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Sastanku su prisustvovali mandatar za sastav nove vlade i lider GP URA Dritan Abazović, kao i izvršni direktor te stranke Zoran Mikić.

Na sastanku je bio i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, a u ime te partije razgovorima je prisustvovao i generalni sekretar Aleksandar Bogdanović.

Na sastanak su, ispred opozicije, bili i predsednici Socijaldemokratske partije Raško Konjević, Socijaldemokrata Damir Šehović, Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Force Genci Nimanbegu, Albanske alternative Nik Đeljošaj, Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka, Demokratske partije Fatmir Đeka, Liberalne partije Andrija Popović i Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović.

Abazović je prošle nedelje najavio da će uskoro će biti spreman da poslanicima predstavi sastav nove vlade, a od predsedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića (DF) očekuje da zakaže sednicu. Bulajić odbija da zakaže sednicu parlamenta, tražeći da se dogovor postigne u okviru postojeće većine.

Glavni odbor Socijalističke narodne partije doneo je odluku o učešću u manjinskoj vladi, kao i partije manjina, a za sada je još neizvesno da li će deo manjinske vlade biti Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija. Te partije odbijaju da budu deo vlade u kojoj je SNP, a SNP ne prihvata da te dve partije budu u vladi.

***

BONUS VIDEO: Žarko Korać i Đorđe Vukadinović: Crnu Goru čeka period nestabilnih i slabih vlada


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar