Italija Rim protest
Protest u Rimu Foto:Tanjug/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

Više desetina ljudi okupilo se danas u centru Rima, zahtevajući od učesnika samita Grupe 20 da preduzmu hitne i odlučne akcije u sprečavanju klimatskih promena, ali ih je policija sklonila sa glavnog bulevara, u blizini mesta na kome su održava skup lideri najbogatijih država sveta.

Pročitajte još:

Nekoliko sati pre dolaska čelnika Sjedinjenih Država, Francuske, Nemačke, Velike Britanije i ostalih svetskih ekonomskih sila na dvodnevni sastanak, aktivisti su blokirali put noseći transarente, među kojima i onaj na kome je pisalo „Od Rima do Glazgova, problem su vaša rešenja“, prenosi AP.

Nakon skupa u Rimu, gotovo svi lideri članica Grupe 20 u nedelju uveče će otputovati u Glazgov, gde u ponedeljak počinje samit Ujedinjenih nacija o klimi.

Demonstranti danas nisu poslušali naređenje policije da se sklone sa bulevara, pa su ih čuvari reda jednog po jednog prenosili na sporednu ulicu, gde su nastavili da sede i leže i da blokiraju saobraćaj, ali nisu zabeleženi veći incidenti.

Italija Rim protest
Protest u Rimu Foto:Tanjug/AP Photo//Luca Bruno

BONUS VIDEO: Vesna Radojević o novim Panamskim papirima i ko se okoristio o poslove Huaveja i Telekoma i Dušan Spasojević o tome da li opozicija izlazi na izbore ili se ponovo setila bojkota?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar