Skupština Crne Gore nije usvojila dnevni red na kojem je bilo i glasanje o smeni potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

Predsednik parlamenta Aleksa Bečić otvorio je glasanje o dnevnom redu. Ukupno je glasalo 77 poslanika, od kojih je 46 bilo udržano, zbog čega dnevni red nije usvojen.

Ovim je predlog Zdravka Krivokapića o smeni vicepremijera Dritana Abazovića propao.

Glasanje o smeni Dritana Abazovića Foto: Printscreen/Skupština Crne Gore

Podsetimo, Dritan Abazović je 17. januara održao konferenciju za novinare, na kojoj je predstavio plan o formiranju manjinske Vlade. Kako je tada istakao, aktuelnoj Vladi je neophodna rekonstrukcija, a ulazak manjinskih partija. Premijer Zdravko Krivokapić je njegov potez nazvao izdajom i Skupštini podneo predlog o smeni Abazovića.

POGLEDAJTE JOŠ:

Istovremeno, u parlament je stigla inicijativa o izglasavanju nepoverenja Krivokapićevoj Vladi, o čemu će poslanici odlučivati sutra.

Crnogorski premijer podneo je i predlog o skraćenju mandata Skupštine, što znači da bi Crna Gora uskoro mogla da đe u kampanju za vanredne parlamentarne izbore. Koja od dve opcije (manjinska Vlada ili izbori) čeka građane Crne Gore, biće poznato 4. februara, dok je samo tri dana kasnije na stolu inicijativa o razrešenju predsednika parlamenta Alekse Bečića.

BONUS VIDEO Đuro Radosavović: Dritan Abazović ne bi ulazio u nešto što nije ostvarivo

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar