Foto: EPA-EFE/DAVE MUSTAINE

Savetnik ukrajinske delegacije u trilateralnoj Kontakt grupi za Donbas Aleksej Arestovič smatra da svetu predstoji rat "svi protiv svih“.

Pročitajte još:

„Čini mi se da se svet pokrenuo i da ćemo imati posla sa ratom svi protiv svih, u sivim zonama bar do 2035. godine“, rekao je Arestovič.

Po njegovom mišljenju ni Ukrajinu, kao zemlju koja se nalazi na prekretnici geopolitičkih ploča, na prekretnici epoha, to neće zaobići.

Prema njegovim rečima, sukob u Donbasu, nažalost, nije poslednji. On smatra da Ukrajini predstoji da učestvuje u mnogim oružanim sukobima.

„Postoje potencijalni sukobi van ovog konflikta. Suočeni smo sa strateškim zadatkom, odnosno da postanemo toliko snažni da potencijalni agresor shvati da će ga skupo koštati rat sa Ukrajinom, tako da se vojni scenariji ne razmatraju“, smatra Arestovič.

Sukob u Donbasu traje već sedam godina, u borbama je stradalo 13.000 ljudi. O rešavanju situacije razgovara se na sastancima kontakt grupe u Minsku. Strane su usvojile nekoliko dokumenata usmerenih na rešavanje sukoba, ali se razmena vatre nastavlja.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar