Foto: Shutterstock

Ukrajina je danas optužila neimenovane ruske internet mreže za masovne napade na ukrajinske bezbednosne i obrambene stranice, ali nije objavila o kakvoj se šteti radi ili ko stoji iza napada.

PROČITAJTE JOŠ:

Kijev je i ranije optuživao Moskvu da upravlja velikim kibernetičkim napadima u sklopu „hibridnog rata“ protiv Ukrajine, što Rusija odbacuje.

Sapštenje ukrajinskog Vijeća za nacionalnu bezbenost i obranu ne otkriva ko stoji iza novih napada, niti kakve su bile njegove posledice na ukrajinsku kibernetičku bezbednost.

Napadi su krenuli 18. februara i bili su usmereni na ukrajinske bezbenosne agencije, Veće i druge državne institucije i strateške firme, stoji u saopštenju, a prenosi Rojters.

„Otkriveno je da izvori tih koordiniranih napada pripadaju određenim ruskim mrežama“, tvrdi Veće.

Stranice su ugrožene takozvanim DdoS napadima kojima se velika količina internet saobraćaja usmerava kako bi se usporilo ili onemogućilo funkcionisanje onlajn platformi.

Neprijateljstvo između dve zemlje traje od ruske aneksije Krima 2014. godine, kao i zbog navodne ruske podrške proruskim snagama na istoku Ukrajine u sukobima koji su odneli 14 hiljada života, prenosi Hina.

Ukrajinska vojska ove nedelje objavila da je ovaj mesec ubijeno njenih petoro pripadnika, uprkos primirju sa separatistima.

Danas je izvestila da je poginuo još jedan vojnik, ubijen protivtenkovskom granatom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar