Foto: Nova S

Profesor Petar Kočović preko matematičkog modela već mesecima unazad prati razvoj koronavirusa u Srbiji, ali i u celom svetu. Najnovija predviđanja odnose se na Evropu i na našu zemlju, a kraj trećeg talasa koji poslednjih nedelja "kosi" evropske zemlje, prognozira za početak januara 2021.

Prema modelu računanja profesora Kočovića, većina ukupnog broja novozaraženih zabeležena je u Evropi i brojke ne padaju. S druge strane, situacija na južnoj hemisferi nije toliko strašna.

Foto: www.digital-dreams.biz

„Ne pada broj zaraženih u Evropi, on varira na 280.000-300.000 nedeljno. Oko 43 odsto novih slučajeva u svetu je u Evropi. Čitava Afrika ima manje od 5.000 slučajeva, Kina ima dvadesetak novih slučajeva dnevno u poslednja tri meseca, a Kina je po stanovnicima Evropa i po“ kaže Kočović.

Foto: www.digital-dreams.biz

Pročitajte još:

Brojke u Srbiji i dalje rastu, odnosno broj novozaraženih na 100.000 stanovnika u poslednjih 14 dana ide nagore.

Predstavio je grafikon sa računicom, po kojem je datum kraja pandemije „od 21. avgusta, do 4. januara 2021“.

„Zašto sam naopako ovo stavio? Zato što je pre par dana bio 21. avgust, a juče se pojavio 4. januar kao datum, i možemo da se nadamo da ćemo u narednih nekoliko dana ipak uspeti na brzinu da spustimo tu krivu do Nove godine“ rekao je on.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar