Princeza Šarlin i princ Albert
Princeza Šarlin i princ Albert Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Princeza Šarlin od Monaka, koja je hitno hospitalizovana u Južnoafričkoj Republici nakon što je pala u nesvest, u stabilnom je stanju, objavila je njena fondacija i palata, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ:

Supruga (43) princa Alberta od Monaka, primljena je u sredu kasno uveče pod pseudonimom u bolnicu u Durbanu, nakon što se onesvestila u smeštaju u kojem boravi već nekoliko meseci u JAR-u.

Ona je „hitno prevezena u bolnicu vozilom hitne pomoći u noći sa srede na četvrtak nakon što se onesvestila zbog komplikacija vezanih uz tešku infekciju uha, nosa i grla koju je dobila u maju“, pojašnjava njena fondacija u saopštenju.

„Princezin lekarski tim obavlja pretrage, ali ona je stabilno“, dodala je organizacija sa sedištem u Južnoafričkoj Republici. Kabinet monegaškog princa takođe je objavio da je njeno trenutno stanje „umirujuće“.

Princeza Šarlin imala je prošlog meesec operaciju, čiji detalji nisu objavljeni. Princ Albert i njihova deca bili su uz nju tokom oporavka, prenosi Jutarnji.hr.

„Lekari i dalje pokušavaju da utvrde šta se tačno dogodilo“, rekla je za agenciju Frans pres Šantel Vitstok, direktorka fondacije, precizirajući da je do slabosti došlo u razdoblju princezinnog oporavka od operacije.

Princeza Šarlin i princ Albert
Princeza Šarlin i princ Albert Foto: EPA-EFE/ERIC GAILLARD

Bivša plivačica Šarlin, rođena 1978, venčala se za princa Alberta od Monaka 2011. godine. Njihov sin Žak, naslednik je trona dinastije Grimaldi.

Svetski mediji nedavno su pisali o njihovom mogućem razvodu ili razlazu, budući da princeze već dugo nema u Monaku. Ranije se pisalo i da je pokušala pobeći uoči svadbe, ali to je palata demantovala.

Deseta godišnjica braka nije u maju proslavljena u kneževini zbog njene odsutnosti.

Šarlin od Monaka već je mesecima u Južnoafričkoj Republici, zvanično kako bi se oporavila od bolesti, ali mediji pišu da tamo traži kuću. Zadnji put u javnosti se sa princem Albertom pojavila u januaru.

U avgustu je na Instagramu stavila fotografiju sa suprugom i decom, blizancima Gabrielom i Žakom.

Princeza Šarlin i princ Albert
Princeza Šarlin i princ Albert Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Šarlin je rođena u tadašnjoj Rodeziji, današnjem Zimbabveu, a kada je imala deset godina, sa roditeljima se preselila u predgrađe Johanezburga u JAR-u čije je uzela državljanstvo.

Plivanje joj je ubrzo postao način života. Učestvovala je među ostalim na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000., a na Svetskom prvenstvu 2002. osvojila je tri zlatne medalje. Zbog povrede se 2007. povukla.

Princeza Šarlin
Princeza Šarlin Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram