Princeza Kejt Midlton Foto:Tanjug/Chris Jackson/Pool via AP

Britanska princeza od Velsa Kejt Midlton (42) objavila je u petak uveče da je u ranoj fazi lečenja karcinoma koji joj je dijagnostifikovan, prenose britanski mediji.

Kako javljaju britanski mediji, ona je podvrgnuta „preventivnoj“ hemoterapiji.

Princeza je u video poruci rekla da je otkriće bolesti bilo „veliki šok“ posle nekoliko veoma teških meseci.

Kejt je kazala da su ona i Vilijam „činili sve što mogu da obrade i upravljaju ovim privatno zbog njihove mlade porodice“.

Kejt je rekla da joj je rak otkriven tek nakon što je u januaru bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena na Londonskoj klinici.

„U januaru sam bila podvrgnuta operaciji abdomena u Londonu, a tada se mislilo da je moje stanje nekancerogeno. Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi posle operacije otkrili su da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim zbog toga mi je savetovao da se podvrgnem preventivnoj hemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog tretmana“, navela je princeza Kejt.

„Dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da se izlečim. Imati Vilijama pored mene takođe je velika podrška i utha. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboje znači mnogo“, dodala je ona.

„Nadamo se da ćete to razumeti, kao porodica, sada nam treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim svoj tretman“, navela je Kejt.

Ona je poručila obolelima od raka da ne gube nadu jer nisu sami.

***

BONUS VIDEO – Novi video Kejt Midlton samo pojačao sumnje: Britanska kraljevska porodica u medijskom ambisu, gasi požar benzinom?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare