Foto:EPA-EFE/PHIL NOBLE

Princ Vilijam (41), stigao je danas u luku Svete Meri gde je nastavio sa svojim obavezama. Princ od Velsa razgovarao je o zdravlju svoje supruge tokom posete jednoj bolnici, te je prvi put otkrio kako je Kejt Midlton.

„Dobro je“, kratko je rekao Vilijam o zdravstevnom stanju Kejt Midlton, prenosi Blic.

Podsetimo, u emotivnoj video poruci, snimljenoj u Vindzoru krajem marta, Kejt Midlton je otkrila je da ima rak.

„Dobro sam i svakim danom postajem sve jača, fokusiram se na stvari koje će mi pomoći da se izlečim. To što imam Vilijama pored mene takođe je velika podrška i uteha. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboma znači mnogo”.

Pročitajte još...

Kejt je rak otkriven tek nakon što je u januaru podvrgnuta velikoj operaciji abdomena na Londonskoj klinici. Kensingtonska palata je saopštila da neće deliti detalje o tome kakvu vrstu raka princeza ima, niti u kojoj je fazi raka i zamolila je ljude da ne spekulišu.

„Vilijam je izuzetno ponosan na svoju suprugu zbog hrabrosti i snage koju je pokazala ne samo u trenutku priče o raku, već od početka godine. Sada je više nego ikad usredsređen na to da njegova žena ima privatnost koja joj je potrebna da se potpuno oporavi i da su njegova deca zaštićena“, rekao je izvor.

Navodi se i da je trebalo dosta vremena da se oboje saberu i oporave od vesti koje nisu nimalo lake za shvatanje. Takođe, veliki zadatak je bio reći njihovoj deci šokantnu vest.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare