Princ Vilijam na utakmici Engleska Danska
Princ Vilijam na utakmici Engleska Danska Foto:EPA-EFE/Catherine Ivill

Britanski princ Vilijam nedavno je doneo odluku koja je njegov spor sa korporacijom BBC dodatno zaoštrila. On i njegova supruga Kejt već su zabranili BBC-u da prikaže praznični dobrotvorni koncert koji će vojvotkinja od Kembridža voditi u Vestminsterskoj opatiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Vilijama je razmesneo dokumentarac BBC-ja koji je emitovao neosnovane tvrdnje da su on i njegovo osoblje informisali medije o njegovom bratu Hariju i Megan Markl. Upućeni sada sugerišu da bi božićni koncert koji je umesto BBC-u ponuđen ITV-u, mogao da bude vrh ledenog brega, prenosi Dejli mejl.

Insajderi sa ITV su potvrdili da im je emisija ponuđena tek krajem prošle nedelje i da još pregovaraju o naknadi sa BBC Studijom, produkcijskim ogrankom korporacije koja pravi program.

Jedan izvor je rekao da je jasno da Vilijam koji je sa BBC-jem radio i oko svoje nagrade „Earthshot“, hoće da zaštiti svoje osoblje i njihovu reputaciju, i da će morati „ozbiljno da razmotri“ sve dalje projekte.

Ova odluka može da se proširi i na druge članove kraljevske porodice, koja je bila ljuta, ne samo zbog tvdnji iznetih u dokumentarcu, već i zbog pristupa emitera ovom projektu.

BBC je odbio da dozvoli Vilijamu i Bakingemskoj palati da unapred pogledaju dokumentarac.

Čini se da je Vilijam i dalje ljut oko skandala sa Martinom Baširom, o čemu se nije govorilo u dvodelnom dokumentarcu, čiji je autor novinar BBC-ja Amol Rajan.

Bašir je prošle godine razotkriven da je koristio lažne dokumente kako bi ubedio princesu Dajanu da mu da intervju 1995. godine. Ove godine je Vilijam napao i samog novinara i upravljačku strukturu BBC-ja. Rekao je da su njegovi postupci podstakli kod njegove majke „strah, paranoju i izolaciju“ i da su ubrzali razvod njegovih roditelja.

Prva epizoda spornog BBC-jevog dokumentarca koji je glavna tema britanskih medija prethodnih dana, „Prinčevi i mediji“, bazirana je na mlađim članovima kraljevske porodice od 2012. do 2018. godine, i o tome kako je na njih uticalo ono što se dogodilo njihovoj majci.

Druga epizoda, prema rečima insajdera, će se više fokusirati na razdor Vilijama i Harija i sadržaće još eksplozivnija otkrića.

Predsednik BBC-ja Ričard Šarp je rekao da se nada da će kraljevska porodica poštovati dokumentarac i da stoji uz producente programa i da se nada da su to dobro uradili.

BONUS VIDEO: Megan i Hari u Njujorku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar