Foto: EPA-EFE/STR

Intervju koji su princ Hari i Megan Markl dali Opri Vinfri ne prestaje da intrigira javnost i skoro dve nedelje kasnije. Ovaj događaj je i dalje tema svetskih medija, a novi detalji o reakcijama članova kraljevske porodice, gotovo svakodnevno izlaze u javnost.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako je u medije procurila informacija o tome da princ Vilijam nije ostao ravnodušan na ovaj intervju, a najviše zbog tvrdnji koje su iznete na račun njegove supruge Kejt Midlton.

Peni Džunor, spisateljica koja je napisala biografije Harija i Vilijama, istakla je za medije da je princa Vilijama posebno uznemirilo to što je Megan Markl optužila njegovu suprugu Kejt Midlton da ju je rasplakala.

„Vilijam je vrlo zaštitnički nastrojen prema Kejt i ume veoma da se naljuti. Prikazati Kejt u negativnom svetlu je gore nego da ste njega napali“, rekla je Džunor za Pipl magazin.

„Megan i Hari znaju da Kejt nema ovlašćenje da javno odgovori na ove tvrdnje i zato su to i rekli“, tvrdi kraljevski ekspert Kejti Nikol dodajući da Kejt veoma pazi na svoj odnos sa drugim ljudima.

O detaljima Megan Markl nije mnogo govorila u intervjuu sa Oprom. Rekla je samo kako je „Kejt bila uznemirena zbog nekih haljina“, i kako se „posle izvinila, i sve je bilo u redu“.

Braća ponovo razgovaraju

Pre nekoliko dana britanski princ Vilijam pred novinarima je izjavio kako će se uskoro javiti svom bratu princu Hariju i da će razgovarati sa njim, a sada je, prenosi Veniti Fer, i napravio taj korak.

Prinčevi su navodno izmenili nekoliko poruka ali nije poznat ton njihovog razgovora ni smer u kojem se komunikacija razvijala, ali kraljica Elizabeta II je navodno srećna što su njeni unuci opet počeli da komuniciraju i nada se kako će braća izgladiti nesuglasice.

Vilijam besan zbog optužbi za rasizam

Princ Vilijam koji će jednog dana biti i engleski kralj, nije dobro prihvatio optužbe na račun kraljevske porodice koje su princ Hari i njegova supruga Megan Markl izgovorili u intervju kod Opre Vinfri, prenosi Večernji.hr. Mediji u Velikoj Britaniji prenose kako je bio jako besan, pogotovo na deo intervjua u kojem njegov brat sa suprugom govori o rasističkim izjavama koje su dolazile od nekih članova kraljevske porodice.

Braća već godinu i po dana ne komuniciraju i, kako je Hari rekao u intervjuu 2019. godine, krenuli su različitim putem, a Vilijam očigledno želi da reši te nesuglasice pre rođendana princa Filipa koji je u junu i pre obeležavanja 60. rođendana njihove pokojne majke Dajane u julu.

Princ Hari želi da dođe u London za 100. rođendan svog dede koji je nedavno izašao iz bolnince gde je bio na lečenju gotovo mesec dana. Hari se sa dekom i bakom posebno povezao u ovih zadnjih godinu dana otkako je otišao iz kraljevske porodice i u intervjuu kod Opre za njih je imao samo reči hvale.

Braća će u julu u palati Kensington otkriti spomenik napravljen u spomen na njihovu tragično preminulu majku i taj spomenik su zajedno naručili dok su još bili u dobrim odnosima, a dogovor je bio da ga zajedno i otkriju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar