Foto: Jacob King / PA Images / Profimedia

Princ Čarls i princ Vilijam, sin i unuk britanske kraljice Elizabete Druge, odaće joj počast danas na specijalnom koncertu ispred Bakingemske palate, koji će biti održan u sklopu obeležavanja njene 70. godišnjice dolaska na tron, prenosi Asošijejted pres.

Oni će se obratiti uživo pred 22.000 ljudi i milionima televizijskih gledalaca, koji će pratiti taj događaj posredstvom medija.

Događaj na kojem učestvuju pevačica Ališa Kiz i zajednički nastupaju grupa Kvin i Adam Lambert, održaće se u privremenom amfiteatru izgrađenom oko Viktorijinog memorijala ispred palate.

Bivši fudbaler Dejvid Bekam i teniserka Ema Radukanu takođe će prisustvovati, dok će pevačica Dajana Ros zatvoriti šou svojim prvim nastupom uživo u Velikoj Britaniji posle 15 godina.

Očekuje se da će na koncertu biti i unapred snimljeni nastup Eltona Džona.

Očekuje se da će kraljica propustiti večerašnji događaj na otvorenom, koji će moguće omesti najavljena kiša.

Kraljici su u prethodnom periodu problemi sa kretanjem ograničavali pojavljivanje u javnosti, a odlučila je da ne prisustvuje ni današnjem derbiju u Epsomu.

Umesto toga, na prestižnoj godišnjoj trci konja predstavljala ju je njena ćerka, princeza Ana, koja se danas pojavila u kraljevskoj loži sa svojom porodicom, dok je gomila navijala i mahala zastavama Unije.

Kraljica je nadaleko poznata kao strastveni ljubitelj konja, a samo nekoliko puta je propustila derbi tokom svoje duge vladavine.

To je bio drugi put u poslednjja dva dana da su kraljičini problemi sa kretanjem njenim podanicima uskratili priliku da je vide.

BONUS VIDEO: Danica Ilić i Dejan Popović: Kraljica Elizabeta 70 godina na tronu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare