Tornado u Kentakiju Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Grad Mejfildu u Kentakiju praktično je u potpunosti uništen. Stanovnici kažu da se praznična gužva pretvorila u horor kada je se tornado, koji je usmrtio najmanje 100 ljudi, pojavio niotkuda.

PROČITAJTE JOŠ:

Otm Kirks, zaposlena u lokalnoj fabrici sveća, na prvo upozorenje postupila je po svim bezbednonosnim pravilama. Sklonila se i preživela, ali sada traga za svojim dečkom Lanisom Vardom koji je takođe radio u fabrici.

On je u nedelju bio među desetinama nestalih u ruševinama fabrike. Strahuje se da nije živ. U ruševinama fabrike spasioci nisu pronašli preživele tokom potrege u nedelju.

„Ne znati je gore nego znati. Trudim se da budem jaka. Veoma je teško“, rekla je ona za Gardijan.

„Ne znati je gore nego znati sada. Trudim se da budem jaka. Veoma je teško“, rekla je ona,

Kirks je rekla da su ona i njen dečko bili udaljeni tri metra u hodniku. Odjednom je videla nebo i munje tamo gde je bio zid, a njen dečko je nestao.

„Sećam se da sam na trenutak skranula pogled sa njega, a onda je nestao“, rekla je ona.

„Kao zona sumraka“

Kijana Parsons-Perez, koja je takođe bila u smeni u fabrici sveća, ispričala je da je nalet vetra iznenada promenio sve.

„Počelo je da mi puca u ušima i osetila sam kako mi se telo ljulja“, reči su kojima je opisala trenutek neposredno pred rušenje kada je, kako rekla, „sve palo na njih“.

Bila je zaglavljena tri sata u ruševinama, uprkos tome što je bila u skloništu od oluje duboko u zemlji.

„Bilo je skoro kao da ste u zoni sumraka. Osećao se miris sveća i čuo se vapaj ljudi za pomoć. Mirisi sveća i sirene su nešto što nisam očekivao da ću doživeti u isto vreme“, reči su kojima je pastor Džoel Kaulej prokomentarisao scenu katastrofe.

BONUS VIDEO: Oluja u Nemačkoj paralisala saobraćaj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar