Foto: EPA-EFE/DAN ANDERSON

Tornado i olujno nevreme pogodili su noćas i jutros američke države Arkanzas, Kentaki, Tenesi, Misuri i Ilinois, a strahuje se da je poginulo najmanje 50 osoba.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema rečima guvernera Kentakija Endija Bešira, strahuje se da bi broj žrtava mogao da bude veći i da se procene kreću između 75 do 100, prenosi ABC njuz.

Samo u fabrici Mejfild u Kentakiju u trenutku udara tornada nalazilo se 110 osoba, kazao je guverner, dodajući da je situacija „tragična“, javio je AP.

Tornado i oluje su uništili brojne zgrade u kojima su ostale zarobljene desetine ljudi, preneo je Njujork post.

„Imamo smrtne slučajeve u više okruga. Ovo je jedna od najtežih noći u istoriji Kentakija… Tu smo za vas. Volimo vas. Molimo se za vas“, rekao je guverner Bešir tokom jutrošnje konferencije za štampu.

U Tenesiju je najteža situacija u okrugu Lejk u severozapadnom delu države, rekao je Din Flener, portparol Agencije za vanredne situacije Tenesija.

Najmanje 20 ljudi ostalo je zarobljeno u staračkom domu u Monetu, u Arkanzasu, jedna osoba je poginula, a pet je povređeno, rekao je Marvin Dej, sudija okruga Kreghed.

Tornado je pogodio Monet Manor oko 20.15 časova, a pozvan je i tim za potragu i spasavanje da pomogne onima koji su zarobljeni u zgradi, rekao je sudija Dej za Njujork Post.

Ranije je objavljeno da je serija od najmanje 19 tornada zahvatila pet država u centralnom delu SAD kasno sinoć.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar