Foto:AP Photo/Kemal Softic

U akciji je pretresa migrantskog kampa Blažuj kod Sarajeva učestvovalo je 340 policijskih službenika MUP-a KS i 13 službenika Službe za poslove sa strancima BiH Terenski ured Sarajevo.

Prilikom pretresa objekta, koji koriste migranti u kampu “Blažuj”, zatečeno oko 3.000 migranata, koji su pregledani i pretreseni u skladu s naredbom za pretresanje i propisanim policijskim ovlašćenjima, gde su tražene bezbednosno interesne osobe, kao i predmeti koji se mogu dovesti vezu s izvršenjem krivičnih dela.

Pronađeno je 17 osoba za koje su postojali podaci da su počinioci krivičnih dela u Bosni i Hercegovini i zemljama u okruženju i oni su predati u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH.

Bezbednosno interesantne osobe premeštene su u Imigracioni centar Službe za poslove sa strancima, nakon čega će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada i izrečene mere proterivanja u zemlje porekla, navodi se u saopštenju policije.

Prilikom akcije policije u blizini objekata koji su pretresani pronađeni su odbačeni predmeti koji su pogodni za nanošenje telesnih povreda (drvene poluge, metalne poluge, makaze, skalpeli, kuhinjski noževi i sl.), a koji se dovode u vezu s nedavnim napadom na policijske službenike, saopštio je MUP KS.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar