Foto:Filip Krainčanić/Nova.s

U Beranama su danas održani lokalni izbori na kojima je učestvovalo osam izbornih lista. Glasačko pravo imalo je 23.535 birača, koji su glasali na 56 biračkih mesta. Koalicija predvođena DPS-om osvojila je devet mandata, SNP sedam, Za budućnost Berana i Demokrate po šest...

Prema preliminarnim podacima SNP-a na 100 odsto obrađenog biračkog tela ta partija je u Beranama osvojila je 7 mandata, koalicija „Da za Berane i Crnu Goru“ 9, koalicija „Za budućnost Berana“ 6, Demokrate 6, Berane sad 4, Prava Crna Gora 2 i Ujedinjena Crna Gora 1 mandat.

Preliminarni podaci Demokrata, na 85 odsto prebrojanih glasačkih listića, pokazuju da je koalicija „DA, za Berane i Crnu Goru!“ (DPS, BS, SD, LP) osvojila najviše, osam mandata na lokalnim izborima.

Slede SNP (7), Za budućnost Berana (6), Demokrate (6), Berane sad (4), Prava Crna Gora (2), Ujedinjena (1).

Prema preliminarnim podacima koje je prethodno objavio Demokratski front, na oko 3.000 prebrojanih glasačkih listića, koalicija „Za budućnost Berana“ osvojila je 21 odsto glasova.

Prema podacima DF-a, lista „DA, za Berane i Crnu Goru!“ osvojila je 20 odsto, Socijalistička narodna partija osvojila je 19, Demokrate 15, Berane sad 12, Prava Crna Gora pet, Ujedinjena Crna Gora četiri, a Berane ima alternativu oko 0,3 odsto glasova.

Na prethodnim lokalnim izborima pre četiri godine, DPS, SD i BS su imali 46,1 odsto (17 mandata), SNP, Nova i Ujedinjena 37,3 (14 mandata), a Demokrate 10,9 odsto (četiri mandata).

BONUS VIDEO: Ana Tripković Markovic_ Crna Gora biće dostupnija nego ikad za Srbiju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram