Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović razgovarali su večeras sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom između ostalog i o ubrzanju aktivnosti na realizaciji projekta autoputa Sarajevo-Beograd-Sarajevo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Erdogan je izrazio zadovoljstvo uspešnim ishodom Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi u Antaliji, koji će, kako je naglasio, imati pozitivan učinak na unapredenje saradnje izmedu zemalja jugoistocne Evrope, prenose Nezavisne novine.

„U srdačnom razgovoru sagovornici su potvrdili dobre i prijateljske odnose između BiH i Republike Turske, koji predstavljaju dobru osnovu za razvoj i unapređenje odnosa na svim poljima. Posebna pažnja je posvećena jačanju ekonomske saradnje, gde se očekuje značajno povećanje trgovinske razmene, naročito nakon potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje“, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

U saopštenju se ističe da je na sastanku konstatovano da je ugovorno regulisanje odnosa izmedu BiH i Turske na izuzetno visokom nivou, čemu svedoče i brojni potpisani sporazumi i projekti saradnje u oblasti infrastrukture, građevinskih projekata, saobraćaju i promociji stranih investicija.

„Poseban fokus je bio na ubrzanju aktivnosti na realizaciji projekta autoputa Sarajevo-Beograd-Sarajevo, koji će doprineti značajnom unapređenju ekonomije BiH. Sagovornici su ponovili posvećenost i podršku intenziviranju bilateralnih odnosa i regionalne saradnje, kroz brojne projekte i inicijative, a na dobrobit i unapređenje standarda svih građana“, ističe se u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči i o trenutnoj situaciji kada je reč o borbi protiv pandemije virusa korona, negativnim efektima na ekonomski, socijalni i zdravstveni aspekt života te imunizaciji stanovništva.

Članovi Predsedništva BiH zahvalili su predsedniku Turske na kontinuiranoj pomoći i donaciji 30.000 vakcina za BiH.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar