Zagreb, parada ponosa, prajd, lgbt
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Više od dve i po hiljade ljudi juče je u Zagrebu učestvovalo na 20. Povorci ponosa "Zagreb Prajd". Iako je policija juče saopštila da se tokom Prajda desio samo jedan incident, podaci koje su danas ustupili javnosti pokazuju da ih je bilo mnogo više.

Pročitajte još:

Zagrebački Prajd krenuo je sa Rusveltovog trga ispred muzeja Mimara u šetnju centrom grada, a u parku Ribnjak održan je skup s kojeg je poslata poruka da je LGBTIQ zajednica ojačala, ali da borba i dalje traje.

Na 20. zagrebačkoj povorci prema navodima policije zabeleženo je niz incidenata, a bilo je i hapšenja.

Pet osoba je privedeno zbog toga što su oko 22:30 na Trgu Mrka Marulića udarili učesnike povorke i zapalili zastavu duginih boja.

Dvadesetdvogodišnjaku koji je nosio zastavu duginih boja, prišlo je više nepoznatih počinitelja od kojih ga je jedan udario, nakon čega su zapalili zastavu. Potom je za sada nepoznata ženska osoba prišla 32-godišnjakinji i 21-godišnjaku koji su bili sa 22-godišnjakom te ih oboje šakom udarila u lice. Nakon ovog incidenta u službene prostorije privedeno je pet osoba koje su podvrgnute kriminalističkoj obradi.

Na Novom Zagrebu zabeležen je još jedan incident. Grupa muškaraca napala 18-godišnjakinju koja je nosila zastavu. Muškarci su joj uzeli zastavu i udarili je zastavom po ruci.

Zagrebačka policija zabeležila je još jedan manji incident koji se dogodio juče oko 12:35 sati na Trešnjevci. Za sada nepoznati počinilac je vozilom preprečio put dvema 30-godišnjakinjama i pri tom ih verbalno napao  zbog seksualne orjentacije. Nakon verbalnog napada muškarac je pljunuo u lice jednu od njih. S obzirom na to da je muškarac pobegao s mesta incidenta, u toku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio identiteta počinioca.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar