Elvira Koić Foto: Shutterstock, Damir Spehar/PIXSELL

Poznati psihijatar prim.mr.sc. Elvira Koić (58) povređena je u subotu popodne u svojoj ordinaciji u Gajevoj 19 u Virovitici kada je na nju nasrnula 37-godišnja pacijentkinja i izbola je nožem. Napad se dogodio u privatnoj ordinaciji.

Lekarka je prevezena u Opštu bolnicu Virovitica gde joj se pruža pomoć, a kako se saznaje, nije u životnoj opasnosti, ali radi se o teškim povredama na vratu. Pacijentkinja je uhapšena, a kako se nezvanično saznaje radi se o bivšoj radnici virovitičke Opšte bolnice, prenosi Jutarnji list.

Dr. Sandra Frljević iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Opštoj bolnici Virovitica rekla je kako je dr. Koić primljena s višestrukim ubodnim ranama po celom telu, ali da je zasad ivan životne opasnosti.

Elvira Koić Foto: Damir Spehar/PIXSELL

„Pacijentkinja je izgubila mnogo krvi, budući da je napad, prema informacijama koje zasad posedujemo, trajao oko pola sata. Iako ima višestruke ubodne rane po celom telu, nije životno ugrožena. Njeno stanje zasad je stabilno. Pomoć joj se pruža i nadalje“, kratko je komentarisala dr. Sandra Frljević za Informativni centar Virovitica.

Elvira Koić rođena je u Slavonskoj Orahovici. Srednju školu završila je u Slatini, a studirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu Univerzitatu u Zagrebu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao psihijatar opšte prakse u Opštoj bolnici u Virovitici radila je 20 godina, postala primarijus i subspecijalist socijalne psihijatrije i psihijatrije u zajednici. Stalni je sudski veštak iz psihijatrije.

Aktivni je član različitih stručnih lekarskih društava i udruženja civilnog društva, poput Udruženja za zaštitu žrtava mobinga, a direktor je Hrvatskog udruženja za prevenciju samoubistava – HUPS. Saradnica je i Ministarstva hrvatskih branitelja u okviru Županijskog tima za psihosocijalnu pomoć.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar