Enis Bešlagić Foto:Screenshot/Instagram/beslagicenis_jedini_pravi

Poznati bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić na svom je Instagram profilu objavio video koji je snimio ispred zgrade OHR-a u kojem se obratio građanima Sarajeva, ali i visokom predstavniku Kristijanu Šmitu.

„Građanin sam BiH. Obraćam se ispred vaše kancelarije gde vi imate finu platu od 25.000 evra pa ne vidim razlog zašto vi onda da reagujete, puknete i izgubite živce. Smešno je gledati da neko iz Međunarodne zajednice s tolikom platom pukne. Pa što treba da rade građani koji jedva preživljavaju?“, upitao je glumac.

„U ratu ste gledali kako se ubijamo međusobno. Mogli ste da zaustavite taj rat. Nakon rata ste nam obukli tu ludačku košulju koja se zove Dejtonski mirovni sporazum i onda ste 25 godina samo dizali plate. Ništa niste radili. Čak ste nam uveli vize da ne možemo da izađemo iz BiH i da ne možemo da se družimo”, kazao je.

Šmitu je poručio da nije razvijao infrastrukturu u BiH. Također, kazao je da su putevi i granice katastrofalne.

„Sve ste omogućili da mi odrastamo u nacionalnim torovima. Naša deca nisu kriva što su tako nacionalno obojena i što su odgojena s mržnjom. I sad ste došli i pukli ste za šest meseci. Zamislite kako su pukli naši građani. Ako želite da budemo deo Europe, a ako ne, pustite nas, molim vas. Ne možemo ni mi vas gledati. Idite i vi kući, ionako ništa nećete napraviti“, poručio mu je.

Podsetimo, Kristijan Šmit, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini je pre nekoliko dana na presici za novinare ljutito komentarisao da političari ne rade svoj posao i da međusobno prebacuju krivnju.

„Molim vas, pitajte njih šta rade! Dosta mi je ove situacije u Bosni i Hercegovini gde svako okrivljuje svakoga! Prijatelji, ovo nije način da se ide u Evropu! Morate da sednete. Zašto nisu postigli dogovor u Butmiru? Zašto nisu dogovorili Aprilski paket? Zašto nisu usvojili nikakvo rešenje?“, rekao je vidno iznervirani Šmit.

BONUS VIDEO: Šmit ljutito o BiH političarima: Potpuno smeće!

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare