Požar kod Šibenika Foto:Tanjug/AP Photo/Sulejman Omerbasic

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović obićiće područja kod Grebaštice u blizini Šibenika gde je izbio požar u čijem gašenju, po poslednjim podacima, učestvuje 155 vatrogasaca sa 57 vozila uz podršku aviona kanadera i Air tractora.

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) pozvala je građane da vatrogascima ne otežavaju gašenje, a sebe ne dovode u opasnost kako bi požar iz blizine posmatrali ili ga fotografisali i snimali, prenela je Hina.

Takođe, strogo je zabranjeno korišćenje dronova u zoni rada protivpožarnih aviona jer se time direktno ugrožava sigurnost vazdušnih i zemaljskih snaga, kažu u HVZ-u.

PROČITAJTE JOŠ:

U gašenju požara po podacima HVZ-a aktivno je 155 vatrogasaca, 57 vozila, tri kanadera, dva Air tractora, a u dolasku su još dva Air tractora.

Brojčane snage na terenu se stalno povećavaju, a angažovani su vatrogasci Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

Požar koji je zbog jakih udara vetra buknuo posle 11 sati kod Grebaštice u blizini Šibenika još uvek nije pod kontrolom i širi se nošen jugom, a zahvatio je i stambene objekte, pa je štab civilne zaštite odlučio da se evakuišu stanovnici i smeste u sportsku dvoranu Baldekin.

BONUS VIDEO: Bukti požar u Šibeniku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar