Buknuo veliki požar kod Neuma Foto:Facebook/PVJ Neum

Požar na području Neuma koji je aktivan od juče se sve više pogoršava, a iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Neuma ističu da su u deficitu s ljudstvom, a da im vreme i situacija ne idu u prilog.

Vatra je na planini u blizini Neuma buknula juče, smirila se tokom dana i sledećeg jutra, no ponovo se rasplamsala i sada preti da ugrozi kuće.

Kako su za Klix.ba rekli iz neumske civilne zaštite požar se približava naselju Hutovo, te se kreće prema Zelenikovcu i Prapratnici.

Već neko vreme vatrogasci se bore i za dalekovode koji su ugroženi požarom s obzirom na to da bi njihovo oštećenje dovelo do nestanka struje.

Na terenu su vatrogasci iz Neuma i okolnih opština, kao i brojni mještani, međutim helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji je trebao stići nakon odobrenja Predsedništva BiH još nije došao. Stoga se vatrogasci sami sa zemlje bore po nepristupačnom terenu.

Osim terena, na ruku im ne idu ni vremenski uslovi. Ističu da ukoliko vetar nastavi duvati istom jačinom, požar će postajati sve širi i teži za ugasiti.

Aktivan je i požar na Borcima u opštini Konjic, gde na miniranom terenu gore panjevi i velike klade, zbog čega vatrogasci ne mogu da priđu kako bi pogasili ostatke požarišta.

Za sada nema opasnosti od širenja ovog požara, navodi se u najnovijem izveštaju Federalne uprave civilne zaštite.

***

BONUS VIDEO: Bukti požar kod Herceg Novog


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar