Boris Milošević Foto: EPA-EFE/MIRO LELAS

Danas su podignute optužnice protiv bivšeg potpredsednika Vlade Hrvatske Borisa Miloševića, bivših ministara Darka Horvata, Josipa Aladrovića i Josipa Tolušića.

Kako je potvrđeno portalu Index, osim protiv bivših Plenkovićevih ministara, optužnica je podignuta i protiv još četvoro – Ane Mandac, Velimira Žunca, Katice Mišković i Damira Juzbašića.

Bivši ministar Darko Horvat uhapšen je u februaru ove godine zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj. Prvi je ministar koji je uhapšen za vreme trajanja mandata, a na funkciji ministra gradnje bio je 2020. godine, dok je prethodno neko vreme bio ministar privrede.

POGLEDAJTE JOŠ:

Istražitelji su pronašli cele popise firmi koje su Mandac slali bivši potpredsednik vlade Boris Milošević i nekadašnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kao i državni sekretar iz Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac i direktorka uprave Katica Mišković. Radilo se o firmama ljudi koji su im bili bliski, s kojima su bili politički povezani, a brojne su bile u vlasništvu predstavnika manjina.

Za ove zadnje lobirao je Milošević, a istražitelji su pronašli i poruke u kojima mu Mandac javlja da je popis od 15-ak firmi koji joj je dostavio potrebno prepoloviti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar