Makedonija Skoplje protest
Protesti u Skoplju Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Potpredsednik VMRO-DPMNE Aleksandar Nikoloski najavio je za nedelju nastavak uličnih protesta protiv francuskog predloga kojim bi se sklonio veto Bugarske za početak pristupnih pregovora Severne Makedonije sa Evropskom unijom, i naglasio da oni daju rezultate.

Nikoloski, koji je i poslanik u makedonskom Sobranju, je istakao da su planirana tri koraka da se spreči da vlada prihvati ovaj francuski predlog, a to, kako je rekao, podrazumeva između ostalog nastavak protesta i blokada širom zemlje.

Pročitajte još:

„U nedelju ponovo nastavljamo u 19 časova ispred vlade i pozivam sve građane da nam se ne pridruže. Za one koji ne mogu da dođu u Skoplje, blokada će se nastaviti u ostatku zemlje. To je prvi i najvažniji korak jer protesti daju rezultate“, naglasio je potpredsednik VMRO-DPMNE.

Naveo je i da „vlada koja je prihvatila ovako ponižavajući predlog sigurno mora da padne i da vlast koja direktno udara na temelje državnosti i identitet većinskog makedonskog naroda ne može da računa na opstanak“.

Istakao je i da „francuski predlog direktno ruši temelje države i makedonskog naroda“.

Nikoloski je naveo da ako protesti i blokade od planirana tri koraka, ne spreče da vlada prihvati ovaj francuski predlog, i on bude usvojen u Sobranju, VMRO-DPMNE će biti protiv izmena Ustava potrebnih za njegovo stupanje na snagu.

BONUS VIDEO: Protesti u Skoplju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare