Foto:Screenshot

Italijani zbog koronavirusa upozoravaju svet i ističu da su iste savete koje oni sada daju i sami dobili pre desetak dana.

Video snimci koji se šire internetom jasno pokazuju koliko je teška situacija. Građani koji su u karatinu sada poručuju da su bilo malo više svesniji, da nisu podcenjivali ovaj virus, da ne bi bilo toliko žrtava.

„Dogodiće se ogroman nered! Trebalo je pre deset dana da reagujemo. Nemojte se smejati ljudima koji nose zaštitne maske. Do samo pre deset dana smo normalnoi sedeli u kafićima, viđali se sa prijateljima, išli na večere, a onda se život skroz promenio.“

Najjstrašnija rečenica koju su uputili celom svetu ledi krv u venama: „Dogodiće se najgori scenario“!

U mnogim zemljama su zatvoreni kafići, restorani i druga javna mesta koja nisu neophodna, kako bi se ograničilo širenje virusa. Ipak, u nekim zemljama poput Velike Britanije, savetuje se stanovništvu da drže socijalnu distancu, ali bez mera zatvaranja javnih mesta.

Iako su u Londonu žurke i klubovi manje posećeni nego inače, mnogi još uvek izlaze. Italijani iz karantina poručuju izlasci treba da se prekinu. Takođe navode da im smeta što svi pričaju da koronavirus pogađa samo najstarije i apeluju na to da ostanemo kod kuće.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram