Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Liberalne partije Andrija Popović kazao je da je "potpuno nezadovoljan" današnjim tokom pregovora Građanskog pokreta URA sa predstavnicima opozicije. "Sve je neozbiljno u teškim trenucima za Crnu Goru. Građani ne mogu da čekaju više ni dana. Ostala je nada da će u narednim danima doći do dogovora, ali je to tanka nada. Verujem da će politički subjekti pokazati razum da se odblokiraju institucije".

Popović je rekao i da je „sporno da su partijski i lični interesi prevladali nad državnim“ i da je to dovelo da zastoja u pregovorima.

„Kako sada stvari stoje Liberalna partija neće biti deo tog projekta. Bilo je govora o tome da mandatar vrati mandat, ali to je možda normalno za pregovore gde svi dolaze sa maksimalističkim zahtevima. Bilo je momenata gde je došlo do intervencije ne samo (Genci) Nimambegua nego više učesnika i na kraju se došlo do razumnog zaključka da se u par dana ubrzaju pregovori“.

Popović je, na pitanje da li je upitna podrška DPS-a manjinskoj vladi, odgovorio da, koliko je shvatio, „DPS će podržavati manjinsku vladu“.

„Ali nisam siguran da će svih 14 poslanika iz memorandumske većine podržati. Možda su to emotivni istupi“.

Upitan ko je tražio da Abazović vrati mandat, odgovorio je da je i sam mandatar u jednom momentu ponudio da vrati mandat.

***

BONUS VIDEO: Đuro Radosavović: Dritan Abazović ne bi ulazio u nešto što nije ostvarivo

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar