Foto:Screenshot/Twitter/@NOELreports

Oružane snage Ukrajine danas su na društvenim mrežama objavile snimak na kojem se vidi kao se ruska vojska povlači iz Hersona i to peške.

Rusi su se povlačili preko pontonskog mosta koji se nalazi ispod mosta Antonovski, koji je u toku dana potpuno uništen.

Ukrajinska televizija je objavila rano jutros da je most srušen, pozivajući se na lokalne stanovnike. Objavljen je i snimak na kojem se vidi kako veliki delovi mosta više ne postoje. Kako prenosi Gardijan, još uvek nije potpuno jasno kako je most uništen i da li su ga Rusi digli u vazduh.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je pre dva dana komandantu ruske vojske u Ukrajini generalu Sergeju Surovikinu da započne povlačenje trupa sa desne na levu obalu Dnjepra u pravcu Hersona. Šojgu je tada rekao da su život i zdravlje ruskog vojnog osoblja uvek prioritet, te da se mora uzeti u obzir i opasnost po civilno stanovništvo.

„Pobrinite se da svi civili koji žele mogu da odu. Nastavite povlačenje trupa i preduzmite sve mere da se omogući bezbedno prebacivanje ljudstva, naoružanja i opreme preko reke Dnjepar“, poručio je Šojgu Surovikinu na komandnom mestu ruske vojske.

Juče je Rusija potvrdila da je povlačenje počelo, a Ukrajina je od tada oslobodila više od 10 naselja u Hersonskoj oblasti.

PROČITAJTE JOŠ:

Rusi ostavljaju svoje ranjene za sobom

Ruski vojnici ostavljaju svoje ranjene suborce dok beže iz ukrajinskog grada Hersona, objavio je danas britanski list Dejli Telegraf.

„Vidimo povlačenje Rusa na pozicije koje su bolje utvrđene. Povlače se jer trpe gubitke, i to jako teške. Za sobom ne ostavljaju samo mrtva tela svojih vojnika nego i ranjene suborce“, rekao je Nikolaj, ukrajinski vojnik koji učestvuje u borbama u toj oblasti.

BONUS VIDEO: Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar