Foto: Newsmax

Šef američke diplomatije Majkl Pompeo (Michael) otišao je u karantin posle kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom, saopštilo je danas američko Ministarstvo spoljnih poslova. Ova vest došla je u trenutku kada su Pompeo i Stejt Department kritikovani zbog organizovanja prazničnih proslava tokom pandemije koronavirusa. Pompeova zabava, na koju je, prema izveštaju Vašington posta, pozvano 900 gostiju, izazvala je brojne kritike.

Zbog zaštite privatnosti, sekretarijat nije objavio ime zaražene osobe sa kojom je Pompeo bio u kontaktu. Stejt departmente takođe nije odmah odgovorio na pitanja novinara kako je Pompeo dospeo u kontakt sa tom osobom. Vašington post je u utorak objavio da je državni sekretar otkazao govor koji je trebalo da održi na novogodišnjoj zabavi koju je Stejt department organizovao, u zatvorenom prostoru.

Ova vest došla je u trenutku kada su Pompeo i Department kritikovani zbog organizovanja prazničnih proslava tokom pandemije koronavirusa.

Pompeova zabava, na koju je, prema izveštaju Vašington posta, pozvano 900 gostiju, izazvala je brojne kritike.

Američka prestonica je uvela strožija ograničenja za restorane, firme i javne skupove, budući da je broj slučajeva koronavirusa u porastu u Okrugu Kolumbija kao i celoj zemlji. Prema najnovijim smernicama u Vašingtonu, na skupovima u zatvorenom prostoru ne bi smelo da bude više od 10 osoba.

Broj smrtnih slučajeva od Kovida-19 u Americi treći put u proteklih sedam dana je premašio 3.000, u trenutku kada je Kongres načinio napredak ka usvajanju dugo očekivanog paketa pomoći a program vakcinacije doneo nadu u okončanje pandemije.

Istovremeno, u Americi je u toku treći dan vakcinisanja novoodobrenom vakcinom za Kovid-19 koju su izradili kompanija Fajzer i njen partner, nemački Bajontek. Prve vakcine su namenjene lekarima, medicinskim sestrama i drugim zdravstvenim radnicima, kao i stanarima i osoblju domova za stare.

Mnogi predstavnici američkih vlasti bili su zaraženi koronavirusa, a među njima i sam predsednik Donald Tramp koji je početkom oktobra bio tri dana u bolnici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar