Nesreća u Hrvatskoj Foto:Damir Senčar / AFP /Profimedia/TANJUG/ FOTO HINA/ SINISA KALAJDZIJA

Kako prenose hrvatski mediji, u autobusu koji je danas sleteo sa puta u Hrvatskoj nalazili su se državljani Poljske, koji su krenuli na hodočašće u Međugorje. Prema poslednjim informacijama u nesreći je poginulo je 12 osoba, dok se još nekoliko njih nalazi u životnoj opasnosti.

Teška saobraćajna nesreća se dogodila jutros u 5.40 desila na auto-putu A4 u smeru Zagreba (između mesta Jarek Bisaski i Podvorec), poginulo je najmanje 12 ljudi.

Na licu mesta je poginulo 11 osoba poginulo, dok je još jedna osoba podlegla povredama u bolnici.

Nesreća u Hrvatskoj Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ SINISA KALAJDZIJA

U Opštoj bolnici Varaždin održava se konferencija za novinare na kojoj je između ostalih ministar unutrašnjih poslova i načelnik Štaba civilne zaštite RH Davor Božinović koji je rekao da se na mestu nesreće nalaze hitne službe, 16 timova hitne pomoći, vatrogasci, policija i HAC.

Pročitajte još:

„Dogodila se strašna saobraćajna nesreća, dobili smo informaciju od državljanke Poljske koja je bila u autobusu. 32 osobe su primljene u bolnice. Još jedna osoba koja je bolnički zbrinuta je preminula. Prema informacijama koje dobijamo, dosta je putnika s teškim povredama. Informisan je i predsednik Vlade. Imao je razgovor s poljskim premijerom i izrazio mu je saučešće, porodici i narodu Poljske. U kontaktu sam sa poljskim ambasadorom“, kazao je Božinović.

BONUS VIDEO Nesreća u Hrvatskoj, autobus iz Poljske sleteo sa puta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)