U saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 5.40 desila na auto-putu A4 u smeru Zagreba, poginulo je najmanje 12 ljudi. Zapovednik vatrogasne jedinice rekao je da je prizor bio "kao kada gledate horor filmove".

„Bilo je strašno. Kao da gledate horor filmove. Mi smo dobili dojavu oko 5.50 sati. Izvlačili smo mrtve, bilo ih je više od 10. Autobus se zabio u kanal i ceo prednji deo autobusa zabio se do polovine autobusa“,rekao je za Jutarnji list Ivan Ivančan, zapovednik DVD-a Breznički Hum, čija ekipa je s četiri vatrogasca i četiri vozila bila među prvima na mestu nesreće.

Nesreća u Hrvatskoj Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ SINISA KALAJDZIJA

Dodaje da je autobus je izgledao kao da je udario u zid.

Pročitajte još:

„Jedan vozač izleteo je kroz vetrobransko staklo, a drugi je bio u autobusu. Ovako nešto nisam doživeo otkad sam vatrogasac, a imam 60 godina“, rekao Ivančan.

Kako kaže, na mestu nesreće je bilo mnogo vozila Hitne pomoći, vatrogasaca, policije, a da su došli i pripadnici JVP Novi Marof, DVD Komin.

„Posle je na mesto nesreće došlo još pripadnika našeg DVD-a. Stašno je bilo. Učinili smo sve što smo mogli da izvučemo stradale i unesrećene“, rekao je Ivan Ivančan još uvek pod utiskom zbog teške nesreće.

BONUS VIDEO Auto iz Srbije učesnik saobraćajne nesreće u Hrvatskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar