Đorđa Meloni Giorgia Meloni
Đorđa Meloni Foto: Cecilia Fabianocecilia / LaPresse / Profimedia

Potencijalna buduća premijerka Italije i liderka krajnje desnice Đorđa Meloni, objavila je video snimak na kom se vidi kako Ukrajinku siluje migrant u jednom gradu u Italiji, nakon čega je optužena za sramnu kampanju od strane svojih političkih protivnika.

Meloni, čija partija Braća Italije vodi uoči izbora koji su najavljeni za 25. septembar, objavila je na Tviteru video na kom se vidi kako jednu Ukrajinku (55) siluje migrant iz Gvineje koji je tražio azil u Italiji.

Stanar jedne od zgrada snimio je čin silovanja i migrant je ubrzo uhapšen, a Meloni je ovo odlučila da upotrebi u svojoj političkoj kampanji.

„Čovek ne može da ćuti na ovakve stravične epizode seksualnog nasilja migranta nad Ukrajinkom, usred bela dana u Pjaćenci. Zagrljaj za ovu ženu. Učiniću sve da vratim bezbednost u naše gradove“, napisala je ona na Tviteru uz ovaj snimak.

Njen tvit osudili su mnogi, a naročito politički protivnici koji su iskoristili priliku da iskritikuju Melonijevu.

„Nepristojno je koristiti slike silovanja, a još nepristojnije je to činiti u izborne svrhe“, napisao je Enriko Leta, lider Demokratske partije.

Nakon oštrih reakcija javnosti, Meloni je napisala na Fejsbuku da su njeni rivali iskoristili silovanje da bi je napali, dok su ignorisali žrtvu kako bi izbegli da se pozabave hitnim slučajevima za imigraciju.

Inače, nakon što video objavljen, društvene mreže poput Instagrama, Fejsbuka i Tvitera uklonile su ovaj snimak navodeći da je ovaj sadržaj ocenjen kao seksualna eksploatacija odraslih.

BONUS VIDEO: Italijanska policija uhapsila medicinskog tehničara koji je lažirao vakcinsanje i kovid sertifikate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar