Ilustracija: EPA/ED ZURGA

Policajci su upucali pet puta 26-godišnju Afroamerikanku koja je tvrdila da je trudna, dok su tražili vozilo koje je učestvovalo u oružanoj krađi.

Policija Kanzas Sitija pucala je na Leonu Hejl pet puta nakon što im je rekla da ima pištolj u autu i pošto je muškarac koji je bio sa njom pobegao nešto posle 20 časova.

Užasnuti svedoci tvrde da je osumnjičena pokušavala da sarađuje pre nego što je upucana i vezana lisicama na tlu dok joj je krv curila kroz belu majicu, prenosi Dejli mejl.

Ona je hitno prevezena u bolnicu nakon što je zadobila teške povrede ali je u stabilnom stanju. Čoveka za koga se navodi da je njen dečko, takođe su primili lekari zbog medicinskog problema, ali nisu navodili više detalja.

Policajci su rekli da je u blizini automobila pronađen pištolj, ali nije jasno da li ga je žena držala. Istakli su da je pokrenuta istraga. Dramatičan snimak pokazuje da je Hejl vezana lisicama na zemlji dok je počela da krvari od prostrelnih rana.

Posmatrači su zapomagali, dok su ponavljali da je žena trudna. Jedna od prisutnih je izjavila da upucana žena nije potegla oružje na policiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Rečeno je da su policajci pucali Afroamerikanku pet puta.

„Jedan, dva, tri, četiri, pet. Sećam se toga, nije pretajalo. Pucali su pet puta. Sećam se samo da je pala na zemlju i ukočio sam se“, rekao je jedan svedok.

Vlasti su saopštile da su policajci u dva automobila pratili poziv o oružanoj krađi automobila nakon što su im dispečeri dali opis vozila i registarske tablice. Policajci su primetili automobl na parkingu ispred prodavnice i prišli mu. Muškarac je navodno pobegao, dok je Afroamerikanka izašla iz vozila i rekla da se unutra nalazi pištolj.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Teksasu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare