Napad, nož
Foto: Printscreen/Twitter/Andy Ngô/@MrAndyNgo

Policajac u Ohaju upucao je i ubio 15-godišnju devojku u utorak poslepodne nakon što je ona nožem pokušala da napadne dve ženske osobe.

Pročitajte još:

Snimak nadzorne kamere pokazuje dolazak službenih osoba na mesto sa kojeg je pozvana policija. Policajac prilazi grupici mladih ljudi u dvorištu ispred kuće, a potom se na vidi 15-godišnjakinja koja prilazi drugoj ženskoj osobi s nečim lakin nožu u ruci i napada je.

U tom trenutku napadnuta žena pada na pod, a 15-godišnjakinja potom nasrće na drugu žensku osobu.

Policajac u tom trenutku joj govori da se spusti na zemlju i ispaljuje četiri hica prema njoj. Tom činu svedočio je još jedan policajac čiji identitet nije objavljen. Policajci su potom prišli upucanoj 15-godišnjakinji i prema protokolu pokušali da joj spasu život.

Policija nema informacija o tome jesu li druge dve žrtve povređene. Policajac koji je upucao 15-godišnjakinju biće udaljen s dužnosti dok traje istraga.

„Znamo na temelju ovih snimaka, da je policajac ovo uradio kako bi zaštitio još jednu mladu devojku u našoj zajednici“, rekao je gradonačelnik Kolumbosa, Andrej Ginterher na konferenciji za novinare.

„Ali porodica večeras tuguje i ova mlada devojka nikada neće doći kući“, dodao je.

Nakon pucnjave, na mestu događaja okupio se veći broj ljudi.

Neki su govorili „što je dosta, je dosta“ i uzvikivali „Životi crnaca su važni“ i tražili snimak nadzornih kamera, piše CNN.

Ova pucnjava dogodila se istog dana kada je bivši policajac Mineapolisa Derek Čavin optužen za ubistvo Džordža Flojda.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare