Jakov Milatovic ministar ekonomskog razvoja Crne gore
Jakov Milatović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pokret Evropa sad! će na lokalne izbore u Podgorici izaći samostalno, a zamenik predsednika tog političkog subjekta Jakov Milatović biće nosilac liste, navodi se u njihovom saopštenju.

Jakov Milatović je rođen 1986. godine u Podgorici, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju Slobodan Škerović sa diplomom Luča. Osnovne studije u oblasti ekonomije završio je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, sa prosječnom ocenom 10.0, kao student generacije.

Deo studija proveo je na univerzitetima u SAD, Austriji i Italiji, kao stipendista vlada tih zemalja. Magistarske studije u oblasti ekonomije završio je na Univerzitetu Oksford gde je bio stipendista britanske vlade, navodi se u njegovoj biografiji.

POGLEDAJTE JOŠ:

Radio je u NLB banci u Podgorici i Dojče banci u Frankfurtu. Od 2014. do 2020. godine radio je u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu, Podgorici i Bukureštu. Pokrivao je poziciju ministra ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore od decembra 2020. do aprila 2022. godine i jedan je od kreatora reforme Evropa sad.

Autor je više stručnih radova i ko-autor je dvije knjige. Oženjen je i otac je dvoje dece.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar