Mihail Podoljak Foto:Amir Hamzagic/ATAImagesAlexandr Kryazhev / Sputnik / Profimedia

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak rekao je danas da je Rusija kriva za sve "incidente sa projektilima" nakon što je pokrenula invaziju na njegovu zemlju.

Podoljak je to rekao komentarišući pad raketa u Poljskoj.

„Po mom mišljenju, ovde je potrebno da se pozabavimo samo jednom logikom. Rat je započela i vodi Rusija. Rusija masovno napada Ukrajinu krstarećim raketama“, rekao je Podoljak, preneo je Rojters.

On je to saopštio nakon što je predsednik SAD Džozef Bajden rekao da raketa verovatno nije ispaljena iz Rusije.

Poljska projektil
Poljska projektil

„Rusija je istočni deo evropskog kontinenta pretvorila u nepredvidivo bojno polje. Namera, sredstva izvršenja, rizici, eskalacija – sve je to samo Rusija. I ne može biti drugog objašnjenja za bilo kakve incidente sa projektilima“, istakao je Podoljak.

Poljski zvaničnici su saopštili da su dve osobe poginule u eksploziji u okrugu Hrubešov na istoku Poljske, ali bez potvrde da je reč o ruskoj raketi.

POGLEDAJTE JOŠ:

Poljsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je raketa pala na Przevodov, selo na oko šest kilometara od granice sa Ukrajinom.

Rusija je negirala da je odgovorna za eksploziju, a poljski predsednik Andžej Duda je rekao novinarima da je to „najverovatnije bila raketa ruske proizvodnje“, ali da nema konkretnih dokaza koji pokazuju ko je ispalio projektil i da je reč o jednokratnom incidentu.

NATO i SAD sprovode istragu o tom incidentu.

BONUS VIDEO Oblast u Poljskoj pogođena raketom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar