Milojko Spajić Foto: Printscreen/YouTube

Uplatom osnivačkog kapitala od četiri miliona evra Vlada Crne Gore je počela postupak osnivanja nove nacionalne avio-kompanije “ToMontenegro D.O.O”, saopštio je danas ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i poručio da će dobar deo zaposlenih, i to onih najboljih iz Montenegro erlajnsa, biti angažovan i u novoj kompaniji.

On je ponovio informaciju da je osnovni kapital nove kompanije 30 miliona evra. Podsetimo u Službenom listu Crne Gore objavljena je Odluka o osnivanju nove avio-kompanije „ToMontenegro“, preneo je RTCG.

“Za manje od mesec dana nova Vlada je racionalizacijom dosadašnjeg nedomaćinskog trošenja od 4.000.000 evra počela osnivanje nove nacionalne avio-kompanije “ToMontenegro D.O.O” koja će kao početni kapital imati ukupno 30.000.000 evra”, naveo je Spajić na Tviteru.

Kako dodaje ministar, morali su brzo, da reaguju da bi spasili maksimum iz MA.

“Ali ime, logo, dizajn itd. podložni su promeni i molimo sve ljude kojima je ova priča na srcu da pošalju predloge na: [email protected]. Vaše predloge prezentovaćemo javnosti koja će imati završnu reč”, poručio je ministar finansija.

Spajić je rekao da na taj način Novu godinu Vlada počinje dobrim vestima.

“Srećna nova godina! Nastavljamo vredno da radimo za našu Crnu Goru!”, zaključio je Spajić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram