Tomislav Žigmanov
Foto: N1

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, s kojim je razgovarao o statusu i položaju hrvatske manjine u Srbiji nakon nedavnih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj i Srbiji, saopšteno je iz vlade.

Plenković i Žigmanov su istaknuli potrebu iznalaženja sistematskih rešenja kako bi Hrvati u Srbiji ubuduće imali bolji status nego što to imaju danas, posebno u pogledu političke zastupljenosti, kulturnih prava i obrazovanja.

U tom pogledu istaknuta je važnost daljnjih bilateralnih razgovora Hrvatske i Srbije, kao i poštovanja međudržavnih sporazuma, piše Index.hr.

Žigmanov je naglasio da je obnova rodne kuća bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu, čije je svečano otvaranje zakazano za polovinu oktobra, dobar primer mogućih pomaka na bolje kroz provođenje konkretnih projekata.

Naglašena je i važnost stalnog dijaloga Hrvatske sa predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji te podrška projektima kojim će se poboljšati položaj, status i identitet hrvatske manjine u Srbiji.

Uz Plenkovića je na sastanku bio ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman, saopšteno je iz vlade.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)