Pirocanac Panta Petrovic Elon Musk Ilon Mask
Ilon Mask i Panta Petrović Foto:EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE/TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC

Piroćanac Panta Petrović, poznat po tome da već 15 godina živi u pećini, vakcinisao se nedavno i pozvao sve da se vakcinišu u što većem broju. Svetski milijarder Ilon Mask na Tviteru je podržao Pantin potez i poslao snažnu poruku pratiocima.

Panta Petrović izazvao je pažnju ne samo domaćih, već i svetskih medija koji su preneli njegovu neobičnu priču.

Naime, Panta je doneo odluku da život provede u pećinama Stare planine, jer, kako kaže, tamo ima potpunu slobodu i nimalo se ne kaje. Iako vreme provodi daleko od civilizacije, ipak je želeo da primi vakcinu protiv koronavirusa i tada je postao prava internet senzacija.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Primio sam prvu dozu vakcine, očekujem poziv za drugu dozu. Nisam se mnogo razmišljao, vakcinisali su se i svi moji prijatelji, drugari i apelujem na sve da se vakcinišu, jer smo naročito mi ljudi sa sela ugroženi. Korona lako može iz grada da dođe u selo, šumu, svuda gde ima ljudi“, rekao je Petrović.

Panta je dokaz da se dobar glas daleko čuje, a za njegovu neobičnu priču čuo je svetski milijarder i vlasnik kompanije Tesla Ilon Mask, koji je nedavno leteo u orbitu svemira.

On je na svom Tviter nalogu podelio priču inostranih medija o Panti Petroviću, koja navodi „da se srpski pećinski samotnjak vakcinisao i pozvao druge da slede njegov primer“.

Mask je na to šaljivo odgovorio komentarom: „Čak se i srpski pećinski samotnjak slaže…“, verovatno misleći na važnost vakcinacije protiv koronavirusa.

Panta je, inače, u svom kraju poznat kao vrsni majstor i kako sam ističe – miljenik žena.

Pirocanac Panta Petrovic
Pirocanac Panta Petrović Foto:TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC

„O svom trošku sam napravio tri mosta, jedan u gradu, jedan ovde u kanjonu Gradašničke reke i jedan kod vodopada prema Knjaževacu. Najveći most koga sam napravio je 20 metara dugačak i pet tona težak. Sva tri mosta sam poklonio sugrađanima na korišćenje. Napravio sam i gondolu – ‘Pantino gnezdo’ gde rado uživam u vožnji, cvrkutu ptica, šumu reke. Gondola je na visini od oko 40 metara“, ispričao je on.

Pirocanac Panta Petrovic
Pirocanac Panta Petrović Foto:TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC

„Bog je rekao da se množimo i Paki je tako i napravio. Priča se da jurim žene, međutim, one mene jure, a njih treba da pitate zašto je to tako. Ne znam kolko dece imam, imam ih i po inostranstvu i ovde“.

BONUS VIDEO Vakcinisao se pećinski čovek Panta

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare