Piroćanac Panta Petrović, poznat po tome da već 15 godina živi u pećini, vakcinisao se i pozvao sve da se vakcinišu u što većem broju.

Primio sam prvu dozu vakcine, očekujem poziv za drugu dozu. Nisam se mnogo razmišljao, vakcinisali su se i svi moji prijatelji, drugari i apelujem na sve da se vakcinišu, jer smo naročito mi ljudi sa sela ugroženi. Korona lako može iz grada da dođe u selo, šumu, svuda gde ima ljudi, rekao je Petrović.

Da se preseli u pećinu u živopisnom kanjonu Gradašničke reke, Panta se odlučio kako bi, kako kaže, imao potpunu slobodu i nijednom se nije pokajao zbog svoje odluke.

Poznat je kao vrsni majstor, napravio je tri mosta koja je darivao Piroćancima, a napravio je i svojevrsnu gondolu – koju on naziva „Pantino gnezdo“, gde, kako kaže, rado uživa, ponekad i odrema.

O svom trošku sam napravio tri mosta, jedan u gradu, jedan ovde u kanjonu Gradašničke reke i jedan kod vodopada prema Knjaževacu. Najveći most koga sam napravio je 20 metara dugačak i pet tona težak. Sva tri mosta sam poklonio sugrađanima na korišćenje. Napravio sam i gondolu – „Pantino gnjezdo“ gde rado uživam u vožnji, cvrkutu ptica, šumu reke. Gondola je na visini od oko 40 metara, rekao je Petrović.

Iako živi u pećini, Panta je, kako kaže, omiljen među ženama, a ni sam ne zna koliko dece ima.

Bog je rekao da se množimo i Paki je tako i napravio. Priča se da jurim žene, međutim, one mene jure, a njih treba da pitate zašto je to tako. Ne znam kolko dece imam, imam ih i po inostranstvu i ovde, kaže Petrović.

Njemu ne predstavlja problem ni to što odmah iznad pećina prolazi vučja staza kojom vukovi prolaze i idu dalje ka Staroj planini.

„Vukovi prolaze noću, a kada ih čujem da se oglašavaju, ja ih pozdravim na svoj način i stavim im do znanja da ovde ima ljudi. Nakon toga, oni samo nastave svojim putem ka planini“, kazao je Petrović.