Foto: SERGEI ILNITSKY/SHAMIL ZHUMATOV /KONSTANTIN ZAVRAZHIN / SPUTNIK /EPA-EFE

Rusija je saglasna sa Zapadom da ukrajinski rat ne treba da postane zamrznut sukob i nastaviće da sprovodi svoje ciljeve u Ukrajini, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za TASS.

On je na pitanje da li Rusija deli mišljenje Zapada da ne treba dozvoliti da ratni sukob u Ukrajini postane zamrznut, odgovorio da Rusija to podržava.

Peskov je rekao da Rusija razmatra samo mogućnosti za okončanje „specijalne vojne operacije“, kako Moskva naziva invaziju na Ukrajinu i da ona obezbeđuje svoje interese i ostvaruje svoje ciljeve ili tokom specijalne vojne operacije ili drugim raspoloživim sredstvima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Portparol Kremlja je naglasio da je prerano za odgovor koja bi od predloženih mapa puta bila poželjnija za Rusiju, a takođe nije želeo da komentariše da li Moskva ima svoj plan za primirje.

„Još je rano govoriti o tome. Očigledno još nema nikakvih preduslova za mirovni proces. Specijalna vojna operacija se nastavlja“, rekao je Peskov

Nemački kancelar Olaf Šolc saopštio je ranije da mirovni pregovori za okončanje rata u Ukrajini ne bi trebalo da imaju za cilj zamrzavanje sukoba, a slično mišljenje izneli su i drugi zapadni lideri, kao i vlasti u Kijevu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar