Foto: EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je danas da ne zna ništa o tome da je osoblje Kremlja koristilo ajfone zaražene malverom.

„Odluke o bezbednosti različitih uređaja trebalo bi da donose specijalne službe i Kremlj ne može ni na koji način da ograniči upotrebu ajfona među zvaničnicima“, rekao je Peskov, a preneo TASS.

Foto:EPA-EFE/VITALIY BELOUSOV / OFFICIAL RUSSIA / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) otkrila je ranije operaciju američke obaveštajne službe, koja je sprovođena putem virusnog programa na mobilnim uređajima kompanije „Epl“, saopšteno je na sajtu FSB.

„U osiguranju bezbednosti ruske telekomunikacione infrastrukture identifikovane su anomalije koje su karakteristične samo za korisnike Epl mobilnih telefona i uzrokovane su radom ranije nepoznatog zlonamernog softvera koji koristi softverske ranjivosti koje je obezbedio proizvođač“, saopštila je ruska bezbednost, prenosi agencija RIA Novosti.

Pročitajte još...

Kako se navodi u saopštenju FSB, hiljade „epl“ telefona bilo je zaraženo, uključujući i one uređaje koji su bili registrovani u stranim ambasadama u Rusiji, među kojima su zemlje-članice NATO i Kina.

Prikupljene informacije potvrđuju tesnu saradnju kompanije „Epl“ sa američkim specijalnim službama, saopštio je FSB.

U saopštenju se navodi da deklarativna politika kompanije „Epl“ o poverljivosti podataka korisnika ne odgovara stvarnosti.

BONUS VIDEO Velikom vojnom paradom obeležen Dan pobede u Moskvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar