Foto: EPA-EFE/PETE MAROVICH

Trampova administracija nije dozvolila članovima tranzicijskog tima Džoa Bajdena sastanak sa pripadnicima američkih obaveštajnih službi koje su pod kontrolom Pentagona. Donald Tramp je u proteklih desetak dana smenio kompletnu vodeću strukturu Pentagona, na čelu s ministrom odbrane.

Odbijanje Pentagona znači da Bajdenovi ljudi nemaju pristup liderima i informacijama Nacionalne bezbednosne  agencije (NSA) i Vojne obaveštajne agencije (DIA) i drugim vojnim špijunskim servisima koji imaju podatke o globalnim obaveštajnim podacima.

Tramp je u proteklih desetak dana smenio kompletnu vodeću strukturu Pentagona, na čelu s ministrom odbrane Markom Esperom.

Zanimljivo je da Pentagon odbija saradnju sa Bajdenovim timom iako se taj tim ove nedelje sreće sa civilnim obaveštajnim agencijama.

Predsednik Tramp danas u Džordžiji pomaže republikancima da osvoje dva senatorska mesta, ključna za kontrolu nad Senatom.

Dva senatorska mesta ostala su upražnjena jer se na izborima 3. novembra u Džordžiji nisu znali pobednici zbog male razlike u glasovima, pa se moraju održati novi izbori 5. januara 2021. godine.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare