Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden i potpredsednica Kamala Haris najavili su nove članove osoblja Bele kuće, koji će biti angažovani u timu za odnose sa javnošću. Po prvi put u istoriji ove zemlje, ovaj tim će u potpunosti činiti - žene.

Jedna od sedam žena koje će popuniti više redove Bajdenovog tima za odnose sa javnošću biće i članica njegovog tranzicionog tima Džen Psaki, i to na mestu sekretarke za štampu Bele kuće.

Tim koji ima zadatak da govori u predsedničkoj administraciji u potpunosti će činiti žene, preneo je Indipendent.

„Direktna i iskrena komunikacija sa američkim narodom jedna je od najvažnijih dužnosti predsednika, a ovom timu biće poverena ogromna odgovornost povezivanja američkog naroda sa Belom kućom“, poručio je Bajden u izjavi.

„Počastvovana sam što ponovo radim za Džoa Bajdena, čoveka za koga sam radila za vreme administracije Obame-Bajdena, dok je pomagao u ekonomskom oporavku, obnavljao naše odnose sa partnerima (ispostavilo se dobrom praksom) i ulivao empatiju i humanost u skoro svaki sastanak kom sam prisustvovala“, navela je Psaki na Tviteru nakon objave Bajden-Haris kampanje.

Bajdenov tim za štampu predvodiće Kejt Bedingfild, koja je radila kao menadžerka za odnose sa javnošću kampanje izabranog predsednika. Ona će zadržati istu funkciju pod Bajdenovom administracijom.

Bedingfild se oglasila ovim povodom na Tviteru gde je navela da je „neopisivo ponosna što ima priliku da radi kao direktorka za odnose sa javnošću Bele kuće za Džoa Bajdena“.

„Raditi za njega dok je bio potpredsednik i u ovoj kampanji, dalo mi je uvid u to kakav će sposoban, saosećajan i jasan predsednik biti i biće mi velika čast da budem jedan mali deo njegovog rada. Biće mi čast da radim zajedno sa neverovatnim ženama koje preuzimaju ove uloge“, napisala je Bedingfild na ovoj društvenoj mreži.

Među ostalim članovima tima za medije su Karin Žan Pjer, savetnica za kampanju koja će raditi kao glavna zamenica sekretarke za štampu, i Pili Tibar, koja će biti angažovana na mestu zamenice direktorke za odnose sa javnošću Bele kuće.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram