Dafna i Aleksander Kardinale Foto: Tanjug/Peiffer Wolf Carr Kane & Conway via AP

Par iz Los Anđlesa podneo je tužbu protiv klinike specijalizovane za vantelesnu oplodnju nakon što je ustanovio da su razmenjeni embrioni i da su dobili dete druge porodice.

Kada su Dafna i Aleksander Kardinale prvi put videli svoju novorođenu bebu u septembru 2019, odmah su primetili da devojčica ima tamniju kožu i kosu od ostatka porodice, naveli su njihovi advokati.

„Genetski testovi su otkrili da beba koju su Aleksandar i Dafna dobili i odgajali nekoliko meseci nije genetski povezana sa njima. Njihova beba je bila biološko dete drugih ljudi“, dodali su advokati.

Prema tužbi podnetoj sudu u Los Anđelesu, embrioni dva nepovezana para su razmenjeni, verovatno iz nemara, i usađeni u ženu koja nije bila donor jajne ćelije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nakon otkrivanja greške, dva para su se upoznala i odlučila da uzmu svoje biološke bebe, a tu razmenu je odobrio sud.

Međutim, ta greška je ostavila tragove i patnju, tvrdi bračni par Kardinale koji traže odštetu.

„Rođenje naše ćerke trebalo je da bude jedno od najsrećnijih trenutaka u mom životu. Ali odmah sam bio potresen i uznemiren što je nisam prepoznao“, rekao je Aleksandar Kardinale.

„Kada je istina izašla na videlo, zamena dece je bila još više uznemirujuća. Zaista je bila noćna mora izgubiti dete kojeg poznajete i dobiti svoje dete koje još ne poznajete“, dodao je on.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)