Foto: Not specified / WillWest News / Profimedia

Pojavio se šokantan snimak privođenja ruskog para jer je govorio protiv rata u Ukrajini i Vladimira Putina tokom porodične večere u restoranu.

Naoružani oficiri nacionalne garde uhapsili su Olesiju Ovčinikovu (42) i njenog supruga Alekseja Ovčinikova (40).

Njihov privatni razgovor je policiji navodno prijavio član osoblja u restoranu „Na ogrev“ u Krasnodaru.

Nakon što su im policajci stavili lisice na ruke, Ovčinikova je jasno izrazila svoju punu podršku Ukrajini i zbog toga bi mogla biti osuđena na pet godina zatvora prema zakonima koji zabranjuju kritiku rata u Ukrajini.

Foto: Not specified / WillWest News / Profimedia

„Ići ću do kraja. Zdravo za Ukrajinu! Ne, neću da ćutim. Neću da ćutim. Slava Ukrajini! Slava herojima! Slava Zelenskom“, rekla je Ruskinja mladom policajcu dok je snimao video kao dokaz protiv nje.

„Uzmi film, tvoja mama će biti ponosna na tebe, ti si tako dobar.  Ti si superheroj… Šta drugo da kažem? Znam da te je sramota što nas privodiš zbog ovoga, znam koliko te je sramota“, poručila je Ovčinikova policajcu neustrašivo, ustajući s poda s lisicama na rukama.

Par Ovčinikov, koji ima dve maloletne ćerke, odveden je u policijsku stanicu nakon hapšenja u restoranu.

Sledećeg dana sud je njenog supruga pritvorio na 15 dana, rekao je advokat para Aleksej Avanesjan.

Ovčinikova je kažnjena sa 1.000 rubalja, ali li će se suočiti s budućom akcijom nakon što je policija sastavila protokol protiv nje zbog navodne diskreditacije ruske vojske svojim komentarima podrške Ukrajini, piše Dejli mejl.

***

BONUS VIDEO: Rusi raketirali Kijev u novogodišnjoj noći – pogođen hotel u centru grada

Komentari

Svi komentari (4)