Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Na internetu su se pojavile prve fotografije malene Lili-Mej Sent Džordž, koju je Loren Sent Džordž, njena majka, usmrtila u desetoj nedelji života.

Fotografija na kojoj se vidi Lili obučena u roze kompletić, nastala je neposredno nakon njenog rođena. Inače, Loren se porodila pre termina, u osmom mesecu trudnoće pa je Lili bila prerano rođena beba.

Zbog toga je dva meseca morala da se hrani preko cevčice, uz pomoć specijaliste zbog medicinskih komplikacija povezanih sa njenim rođenjem. U trenutku nastajanja fotografije, već je počinjala da funkcioniše kao i sve ostale bebe.

Ali, kako pišu britanski mediji, samo nekoliko dana, a možda i sati nakon što je fotografija snimljena beba je bila mrtva.

Lorin Sen Džordž Foto: Police custody

Smrt je usledila nakon povrede mozga, 18 preloma rebara i preloma noge.

Loren „izgubila živce“ i potresla je na smrt

Kako je kasnije utvrdila istraga, bebu je usmrtila njena majka. Loren je „pao mrak na oči“ pre nego što je 31. januara 2018. godine silovito potresla Lili Mej i uvrnula joj nogu.

Napad se dogodio samo šest dana nakon što je socijalna služba je odlučila da Lili Mej bude prebačena na staranje kod svojih roditelja, uprkos upozorenjima stručnjaka u jednoj londonskoj bolnici da je u opasnosti zbog zanemarivanja.

Lauren Saint George Foto:PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

„Smrt Lili Mej je gotovo sigurno mogla da bude izbegnuta da nije puštena na staranje kod dvoje ljudi koji nisu bili prikladni da brinu o njoj“, naveo je tužilac u izlaganju pred porotom.

Zašto joj je beba bila oduzeta?

Loren i bebin otac Dajren Hurel imali su dosta problema i neretko se ponašali društveno neprihvatljivo.

Pročitajte još:

Kako je navedeno u izveštaju socijalne službe, godinama su živeli kao beskućnici i nisu imali sredstava da se staraju od detetu.

Takođe utvrđeno je da majka nije u stanju da stavi potrebe svoje ćerke ispred svojih ili da se poveže sa njom na bilo koji način ili čak pokaže bilo kakvo interesovanje za nju.

Navodno joj je smetalo kada beba plače ili stenje, jer kako je kasnije rekla zbog toga nije mogla da spava.

Otkriveno je da pati od depresije i da ima još jedno dete koje živi sa ocem.

Ipak, upozorenja nisu shvaćena dovoljno ozbiljno.

Neće ići u zatvor

Zbog ubistva malene Lili pre nekoliko dana pred sudiju su izvedeni i Loren i Hurel. Njegova krivica je to što nije sprečio zločin, budući da je gotovo nemoguće da nije znao šta se dešava.

Porota je raspravljala više od 11 sati da bi utvrdila da li je majka iz Severnog Londona kriva za ubistvo ili za ubistvo iz nehata. Ona je proglašena krivom po optužbi za čedomorstvo većinom od deset prema jedan.

Međutim, obrt se dogodio kada je sudija majku i oca proglasio krivim, ali ih oslobodio zatvorske kazne.

Darren Hurrell Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

„Naređujem da se o vama dostavi izveštaj, da bi se utvrdilo da li vam mogu pomoći da obnovite svoj život nakon ovog suđenja“, rekao je on.

Dodao je da mu je sasvim jasno da je bila depresivna, da još uvek pati od posledica rođenja Lili Mej.

„Presuda za čedomorstvo je ona koja poziva na saosećanje, a ne na kaznu“, istakao je sudija.

Na kraju je odlučio da je oslobodi izdržavanja zatvorske kazne jer je svestan da je patila i bila depresivna nakon rođenja ćerke.

BONUS VIDEO Tragedija u Londonu: Dva para blizanaca stradala u požaru u kući

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar