Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Ardo, mešavina smrznutog voća, poljskog proizvođača Orskov Fudsa, sa rokom upotrebe do 10.11.2024. je povučena sa hrvatskog tržišta, jer u sebi sadrži virus hepatitisa A.

Državni inspektorat je obavestio potrošače o opozivu proizvoda jer nije u skladu sa Uredbom 178/2002 o utvrđivanju opštih principa i uslova zakona o hrani Evropske agencije za bezbednost hrane i uspostavljanju procedura u oblasti bezbednosti hrane, piše N1 Zagreb.

Dobavljač mešavine voćnih bobica u pakovanjima od jednog kilograma je Ardo Ardooie NV, Belgija, a distributer je Bure d.o.o. iz Biograda na Moru.

Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim informacijama.

Pročitajte još:

Nije prvi put da se povlače proizvodi

Ovo nije usamljeniji slučaj u Hrvatskoj. Pre samo nekoliko dana iz prodaje su povučene „Sveže kuvani škampi” rumunskog proizvođača Nov’ist Sifud sa rokom upotrebe od 27. avgusta do 3. septembra zbog prisustva bakterije Vibrio vulnificus, čija konzumacija može dovesti do infekcije i trovanja, piše Dnevnik.hr.

Nekoliko dana ranije, državni inspektorat Republike Hrvatske saopštio je da se sladoled Hagen-Dazs Makadamia, povlači iz prodaje zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u sirovini koja se koristi u proizvodnji sladoleda.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram