Boris Džonson Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Konzervativci britanskog premijera Borisa Džonsona izgubili su prednost pokazuju ankete, u odnosu na opozicionu Laburističku partiju, nakon što je otkriće o navodnim zabavama u Džonsonovoj rezidenciji tokom lokdauna izazvalo talas negodovanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Anketa za Tajms je pokazala je da su Džonsonovi konzervativci izgubili 3 procentna podrške od 2. decembra i pali na 33 odsto glasova, dok laburisti imaju 4 procentna više – 37 odsto glasova, prenosi Rojters.

Džonson je u sredu u Engelskoj uveo nove restrikcije zbog pandemije korona virusa, samo nekoliko sati nakon što se izvinio zbog video snimka na kojem se vidi kako se osoblje smeje i šali na zabavi u Dauning stritu za Božić 2020., kada su takve proslave bile zabranjene.

BBC je objavio da je zamenik direktora za komunikacije u Dauning stritu Džek Dojl govorio na zabavi kojoj je prisustvovalo 20-30 ljudi, ali Dauning strit je odbio da komentariše te tvrdnje.

Tri četvrtine ljudi veruje da je božićna zabava na kojoj su prekršena pravila o korona virusu održana, piše Tajms.

Džonson je osvojio 365 od 650 mesta na prevremenim izborima 2019. godine, što je najubedljivija pobeda Konzervativne stranke od pobede Margaret Tačer 1987. godine.

BONUS VIDEO: Vakcinacija na svakih 6 meseci?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)